Wat meer over mij

In ben opgegroeid in een gezin met techneuten. Ook mijn basis werd gevormd door een opleiding werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven welke ik later heb aangevuld met een executive MBA. Steeds meer kwam echter bij mij de factor mens is beeld, ik ben van mening dat mensen het verschil maken in organisaties. Daarom heb ik mijn verder carriere continu geinvesteerd in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling door trainingen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, leiderschap en coaching. 

Mijn kernkwaliteit is gezond maken, verbeteren en laten groeien. Dit komt terug als rode draad in mijn prive leven maar natuurlijk vooral ook in mijn werk. Als ik een uitdaging aanga wil ik altijd graag het verschil maken en de transformatie realiseren waarvoor de organisatie staat. Hierin heb ik mij afgelopen 20 jaar mogen ontwikkelen als een echte professional met een gedegen trackrecord.

Van nature heb ik een sterke focus op het realiseren van de ambitie en gestelde doelen. Met deze drive ben ik heel succesvol geweest. Echter gedurende mijn professionele carriere heb ik ervaren dat de wijze waarop ik dit deed veel op wilskracht, kennis en ervaring was gebaseerd. Daarmee benutte ik onvoldoende de volle potentie die aanwezig was bij de mensen en organisatie.

Hieruit is de afgelopen 15 jaar mijn zoektocht naar het verder ontwikkelen van mijn leiderschap ontstaan. Hoe meer ik mij heb leren afstemmen en sturen op de informatie in het huidige moment, het NU, hoe krachtiger en zuiverder mijn leiderschap zich heeft mogen ontwikkelen. Dus in plaats van DOEN op basis van alleen kennis en ervaring overstappen naar DOEN vanuit ZIJN. De kennis en ervaring draag ik daarbij graag met me mee.

De huidige wereld heeft meer van dit soort nieuw leiderschap nodig. De complexiteit, technologische ontwikkelingen, onzekerheden en snelheid van veranderingen is zo drastisch toegenomen dat wilskracht, kennis en ervaring vaak onvoldoende zijn. DOEN vanuit ZIJN vergroot het bewustzijn van leiders om zo ondernemingen krachtiger te positioneren voor de toekomst en het volle potentieel boven te halen. 

Het doel in mijn leven is hier een actieve bijdrage aan te leveren. Ik doe dit allereerst door zelf het voorbeeld te willen zijn, maar daarnaast ook door anderen die zich willen ontwikkelen hierin te begeleiden. In mijn Blog deel ik de ervaringen op mijn ontwikkelpad en hoop daarmee ook een inspiratie voor anderen te mogen zijn.

image00013_edited.jpg

"Life is an energy game,
let's play"

Spreuk symbool

Referenties

Frits Keulen, Algemeen Directeur, Andi Smart Solutions Group

Alexander is een fijne professionele sparringpartner. Komt altijd snel tot de essentie van de materie en door de juiste vraagstelling ontstaan verdiepingslagen en reflectie. Blijft focus houden op mijn bedrijfsmatige gestelde doelen. Hij creëert bij mij altijd positieve energie die mijn zakelijke ambitie vooruit stuwt en helpt te bereiken.